Norsk fotball

Årets norske spiller 23/24-sesongen

beste norske fotballspiller 2024

Rangering av de beste norske fotballspillerne denne sesongen, basert på tidligere avstemming.

8. Fredrik Aursnes

Leverer stabilt i uvante posisjoner for et Benfica med noe «skuffende» sesong. La dessverre opp på landslaget, men viste også gode prestasjoner de kampene han rakk å spille denne sesongen.

7. Andreas Schjelderup

Årets unge spiller og vårens profil i Superligaen, belønnet med landslagsuttak i mai. En av de største norske formspillerne i 2024, tidvis dominert kamper i Danmark for et lag som var nære å vinne hele serien til slutt.

6. Antonio Nusa

Antonio Nusas høye plassering skyldes i stor grad prestasjonene hans på landslaget. Vinner av den belgiske serien og landslagets store gjennombruddsspiller. Innehar tekniske dribleferdigheter vi trolig aldri har sett i en norsk spiller tidligere. Ventet å gjøre stor overgang i sommer.

5. Oscar Bobb

Årets store gjennombruddspiller. Debut for Man City og debut for landslaget. Scoret også sitt første mål for landslaget, i Champions League og Premier League. Var trolig avgjørende med sitt overtidsmål mot Newcastle for at Man City løftet sitt fjerde Premier League-gull på rad.

4. Julian Ryerson

Julian Ryerson har gått fra å være på skorpen av en landslagstropp til å bli et soleklart valg i vår beste ellever. Fast i Dortmund-laget som har tatt seg til finale i Champions League. Blir omtalt som undervurdert av trenere og lagkamerater. Han har på kort tid blitt svært populær blant fansen for sin offervilje i kampene.

3. Alexander Sørloth

Har etablert seg som en av de mest produktive spissene i Spania, hvor ingen i ligaen scorte flere mål fra åpent spill. Dette i sterk konkurranse mot spillere som Lewandowski, Dovbyk, Bellingham, Vinicius Jr.. Det er mulig å argumentere for at Sørloth er den norske spissen med best sesong. Prestert stort for et underpresterende Villarreal, med 23 mål i La Liga, og kun ett mål unna å bli toppscorer.

2. Erling Haaland

Toppscorer i Premier League for andre år på rad. Endte totalt opp med 38 mål i alle turneringer. Vinner av Premier League med Manchester City.

Les også: Norges landslagsdrakter siden 1990

1. Martin Ødegaard

Den beste norske fotballspilleren denne sesongen. Hjertet i Arsenal-laget som var nære å vinne Premier League. Har denne sesongen spilt på sitt høyeste nivå, og tatt store steg både som kaptein og på individuelle ferdigheter.

Delinger: