Sverre HansenFram Larvik
Fredrik HornLyn
Magnar IsaksenLyn, Kristiansund

Norge – Tyrkia (åttedelsfinale)

Mesterskapets første kamp var mot Tyrkia i åttedelsfinalen. Kaptein Jørgen Juve ledet mannskapet ut i aksjon foran omtrent 8000 tilskuere i Berlin. Det var dominanse fra start til slutt hvor Norge slo ut Tyrkia etter overlegen 4-0-seier. Kampens målscorere var Alf Martinsen (30′, 70′), Arne Brustad (53′) og Reidar Kvammen (80′).

Tyskland – Norge (kvartfinale)

Kvartfinalen var mot Tyskland, med 55 000 tilskuere på tribunen, deriblant deres daværende rikskansler. Tyskland var store favoritter til denne kampen og forventningene til Norge var lave. Kampens første scoring kom etter kun åtte minutter fra Kristiansunderen Magnar Isaksen. Det ble en drakamp om neste scoring, men i det 83. minutt punkterte Isaksen kampen med sin andre nettkjenning. Tyskland var slått ut av mesterskapet og Norge tok seg videre til semifinalen.

Norge – Italia (semifinale)

Semifinalen ble møtt med enda vanskeligere motstander. Norge måtte slå Italia for å ta seg videre til finalen. På Olympastadion med kapasitet på 95.000 tilskuere skulle dette bli et svært dramatisk oppgjør. Norge som enda ikke hadde sluppet inn mål i løpet av mesterskapet lot italienerne slippe til etter 15 minutter. Stillingen stod 1-0 i favør Italia frem til det 58. minutt. Arne Brustad scoret sitt andre mål dette mesterskapet og tente igjen håpet i det norske folk. Med stillingen 1-1 ble dramatikken dratt ut til ekstraomganger. Seks minutter ut i ekstraomgangene ble finaledrømmen knust. Norge tapte kampen 2-1.

Norge – Polen (bronsefinale)

Med tap i semifinalen mot senere OL-vinner Italia, skulle Norge møte Polen i en bronsefinale. I likhet med semifinalen var også dette en kamp som skulle bli svært dramatisk for det norske folk. Norge slapp inn etter kun tre minutter etter scoring av Gerhard Wodarz. Heldigvis var Norges storscorer påskrudd og svarte med to scoringer i det 15. og 20. minutt. Polakkene lot ikke dette bli faktum og satte kampens fjerde scoring etter 23 minutter spilt. Stillingen var nå 2-2. Dette resultat varte nesten hele kampen. Arne Brustad var heldigvis ikke fornøyd og fullbyrdet hattricket med bare noen minutter igjen av kampen. Norge vant dermed bronsefinalen og fikk med seg medalje fra de siste olympiske sommerlekene før andre verdenskrig brøt ut og bremset mesterskapet i de kommende årene.

Fra Bronselaget er sannsynligvis Jørgen Juve navnet som er mest kjent for folk flest. Juve var landslagskapteinen som ledet spillerne gjennom kampene, men den norske målscoreren fikk ingen nettkjenninger i løpet av dette mesterskapet. Denne mannen står fremdeles som toppscorer (33 mål) for det norske herrelandslaget, nesten hundre år etter sin karriere. Forhåpentligvis sikter vi oss inn igjen på en ny generasjon fotballspillere som kan gi Norge lignende og kanskje enda bedre bragder å se tilbake på. Først må vi komme oss til et mesterskap.