Emner for å diskutere det norske fotballandslaget.
15 innlegg • Side 1 av 1
Brukeravatar
Norge skal spille i League B og har havnet i en tøff pulje. Vi har havnet i pulje med Sverige, Serbia og Slovenia. Vinneren av puljen rykker opp til League A og får seeding i EM-kvalifiseringen i Pot 2. Resten av plasseringer i League B medfører seeding på nivå 3 i EM-kvalifiseringen som spilles i løpet av 2023. De som ender på sisteplass i puljene i League B rykker ned til League C.
Kampprogram for Norge er slik.
Torsdag 2.juni kl.2045: Serbia vs Norge
Søndag 5.juni kl.2045: Sverige vs Norge
Torsdag 9.juni kl.2045: Norge vs Slovenia
Søndag 12.juni kl.1800: Norge vs Sverige
Lørdag 24.september kl.1800: Slovenia vs Norge
Tirsdag 27.september kl.2045: Norge vs Serbia
fotballNO liker dette innlegget
Brukeravatar
Tøff pulje, men faen det blir gøy med Sverige/Serbia-oppgjørene.
Brukeravatar
Kan være bedre med 2 poeng isteden for 3 etter de 2 første kampene.
Brukeravatar
Blir hvertfall fullt hus på Ullevål samtlige av kampene 👍
Brukeravatar
Gleder meg til kampene .Forøvrig kjekt forum, har savnet dette. 👍
fotballNO liker dette innlegget
Brukeravatar
Viktig å vinne puljen her slik at vi får en seeding i Pot 2 når EM-kvalifiseringspuljene skal trekkes.
Selv om det er veldig sterk motstand vi møter.
Brukeravatar
Stemmer det ja, var seeding også. Bør vel helst vinne alle kamper i 2022 da. Uavgjort borte mot serbia/sverige gir vel også en del poeng siden de er høyere ranket.
Brukeravatar
Når de skal foreta seeding til EM-kvalifiseringen så er det Nations League Overall ranking som avgjør hvor vi blir seedet. EM-kvaliken vil bestå av 10 puljer med totalt 54 nasjoner(Tyskland er forhåndskvalifisert som vertsnasjon). De 10 beste nasjonene fra League A(11 dersom Tyskland er topp 10) vil bli toppseedet i neste års EM-kvalifisering. I Pot 2 vil de 5 siste nasjonene fra League A sammen med de 4 puljevinnerne fra League B og beste toer i League B vil bli seedet i Pot 2. Ender vi utenfor her vil vi bli seedet i Pot 3 noe som betyr at vi vil møte 2 nasjoner som er rangert høyere enn oss isteden for 1 nasjon.
Brukeravatar
Oi takk for informativt svar, dette visste jeg ikke. Usikker på hva som hadde vært best for Norge av å bli seedet på UEFA-ranking eller Nations League-plassering. Har vel kanskje ikke så mye å si, men om resten av folket vet om denne detaljen, blir jo Nations League i år plutselig enda mer spennende.
Brukeravatar
Det var denne ordningen som gjaldt i den første utgaven av Nations League. Da var Norge i League C sammen med Bulgaria, Slovenia og Kypros. Da vant vi puljen vår i League C og rykket opp i League B. Første utgaven av Nations League var det 12 nasjoner i League A og i League B. Og 15 nasjoner i League C.
De 12 nasjonene i League A og de 12 nasjonene i League B ble ranket høyere enn Norge i kvaliken til EM 2021. Vi var da rangert som 25-28 i Europa hvor gruppevinnerne i League C havnet. 21-30 ble seedet i Pot 3 den gangen. Hadde vi ikke vunnet puljen den gangen kunne vi fort vært utenfor topp 30 i Europa og ville da fått seeding i Pot 4.
Brukeravatar
Såpass ja. Takk gudskjelov for at gruppa ble vunnet det året.

Er fortsatt litt bitter på at Norge ikke fikk spille mot Romania ila de siste kampene i Nations League i 2020. Med seier der hadde jo Norge vært i League A nå og med andre ord sikret å være seedet i pot 2 til em-kvalik(?).
Brukeravatar
Den Nations League utgaven der var i forkant av en VM-kvalifisering. Til en slik kvalifisering følger man FIFA-rangeringen. Ikke Nations League Overall ranking. Da hadde ikke sluttplasseringen i Nations League så mye å si sånn sett men vi kunne rykket opp til League A dersom vi hadde endt på førsteplass i den puljen. Når det er sagt hadde vi vunnet den kampen mot Romania isteden for 0-3 tap som ble satt av UEFA så hadde vi endt opp topp 20 blant de europeiske nasjonene på FIFA-rankingen. Og ville sånn sett blitt seedet på samme nivå som Tyrkia blant annet. I Pot 2. Det 0-3 tapet der mot Romania medførte seeding i Pot 3 og dermed langt tøffere motstandere i VM-kvalifiseringen.
berserk liker dette innlegget
Brukeravatar
Ja, var det jeg tenkte på hvor nærme vi var med opprykk til League A til årets Nations League. Dersom man er i League A er man vel nærmest sikret å bli seedet i enten pot 1 eller pot 2 til em-kvalik 2024.
Brukeravatar
Bilde
Den norske troppen til landskampene mot Serbia(B), Sverige(B), Slovenia(H) og Sverige(H) har blitt ut.
Vinner Norge puljen sin eller blir beste toer i League B så ventes en seeding i Pot 2 når EM-kvalifiseringspuljene skal trekkes 9.oktober i høst.
Brukeravatar
Det nærmer seg de 2 siste kampene i Nations League. Norge spiller borte mot Slovenia den første kampen som spilles lørdag 24.september kl.1800 og hjemme mot Serbia tirsdag 27.september kl.2045. Vinner Norge puljen så sikrer vi opprykk til League A og seeding i Pot 2 når EM-kvalifiseringspuljene skal trekkes 9.oktober. Sistnevnte gjør vi også dersom Norge blir beste toer i League B.