FinansLandslaget

Hvor mye tjener Haaland?

Hvor mye tjener Haaland

Erling Braut Haaland har på få år blitt en av verdens mest omtalte fotballspiller. Med stor oppmerksomhet følger også høy lønn med. Hvor mye Haaland og andre profilerte fotballspillere tjener på ett år baserer seg på faktorer som sponsorer, klubb og andre avtaler.

Erling hadde fram til januar 2022 Nike som sponsor av utstyr. Siden denne avtalen har blitt brutt har det vært interesse fra både Puma og Adidas, som ønsker å bruke Haaland som merkevarens nye ansikt.

Hvor mange følgere har Haaland på sosiale medier?

En høy følgerskare på sosiale medier bidrar til å bygge enda en plattform for lukrative inntektskilder. Erling Haaland blir fulgt av over 1,6 millioner på Twitter, over 15 millioner på Instagram og over 13 millioner på Facebook.

Tilhengerskaren man som utøver har på sosiale medier er et sentralt forhandlingskort i sponsoravtaler. Mye handler om hvor stor rekkevidde man kan hjelpe et produkt eller merkevare å nå.

Hvem er Haalands agent?

Erling Haaland har siden 2019 benyttet seg av den trolig mest omdiskuterte agenten i fotballindustrien, Mino Raiola, som hadde klienter som Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba og Gianluigi Donnarumma. Raiola ble av mange sett på som en «løs kanon» og var anerkjent for å sikre sine spillere lukrative kontrakter og overganger.

30. april 2022 døde Mino Raiola som følge av sykdom. Den italienske superagenten var høyt respektert av alle sine klienter som menneske og for sin arbeidsvilje i at spillerne skulle få best mulig vilkår både før, under og etter ethvert klubbvalg.

Men også hans far Alfie Haaland bistår i en agentrolle for sønnen, og har vært med på ulike klubbvisiter med Raiola.

Hvor mye tjente Haaland i Dortmund?

Erling Haaland skrev kontrakt med Borussia Dortmund gjeldende fra januar 2020 til juni 2024. Den tyske storklubben betalte estimert 180 millioner kroner til RB Salzburg for å sikre seg jærbuen. I denne kontrakten innebar også en utkjøpsklausul på 750 millioner kroner som en hver klubb kan benytte seg av sommeren 2022. Denne klausulen bidrar til at Haaland fritt kan velge mellom flere klubber samtidig som at lønnskravet kan økes.

Haaland har en markedsverdi tilsvarende 1,5 milliarder kroner, noe som gjør at Dortmund kun får igjen halvparten av det markedet ville prissatt han for.

Haaland tjente i følge flere medier 80 millioner kroner i året i Borussia Dortmund. Dette tilsvarer en ukelønn på 1,5 millioner kroner og en dagslønn på over 200.000.

Hva tjener Erling Haaland i Manchester City?

Erling Haaland signerte offisielt for Manchester City i mai med kontrakt gjeldende fra juni 2022.

Overgangsguruen Fabrizio Romano hevder at Manchester City ikke oversteg sin daværende lønnsstruktur for Erling Haaland. Dette tilsier at han trolig vil være på et lønnsnivå likt deres best betalte spiller, Kevin de Bruyne.

👋 Visste du at du får fri frakt på alle ordre over 250 kr hos adidas.no? Bla gjennom et av landets største utvalg av trening- og fritidsutstyr her.

I Manchester City tjener derfor Haaland 375.000 pund i uka. Dette tilsvarer med en kurs på 12kr per pund: 4.500.000 kroner i uka, 18.000.000 kroner i måneden og 216.000.000 kroner i året.

Spring Sale

Les også: Haalands sinnsyke lønn (Finansavisen)

Shares: