Landslaget

Når var Norge sist i et mesterskap?

norges landslagsdrakter 1990 til 2024

Det er over tjue år siden Norge sist var i et mesterskap. Det betyr at fem forskjellige landslagssjefer har mislykket i sitt forsøk på å sende det norske herrelandslaget til et EM eller VM. I motsetning har kvinnelandslaget tatt del i fem verdensmesterskap og seks europamesterskap i løpet av denne perioden.

Spillere som John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise har derfor aldri spilt ett minutt med mesterskapsfotball for Norge. Sistnevnte var for ordens skyld med i EM-troppen i år 2000, men som unggutt og ingen minutter.

Når var Norge sist med i EM?

Norge deltok i EM 2000 og det er også sist gang herrelandslaget tok del i et mesterskap. EM 2000 var arrangert i Nederland og Belgia. Norge har derfor siden mistet hele ti muligheter til å kvalifisere seg til enten VM eller EM. 

For å sette i perspektiv har Danmark i denne perioden vært med i seks mesterskap, mens Sverige har deltatt i syv. 

Norges vei til EM 2024

 

Når var Norge sist med i VM?

Mange husker kanskje øyeblikket i Marseille når Kjetil Rekdal ble matchvinner på straffespark mot Brasil i VM 1998. VM 1998 er også det siste verdensmesterskapet Norge har deltatt i. 

Etter å ha sensasjonelt vunnet over Brasil og tatt seg videre til 8-delsfinale tapte rødtrøyene mot et defensivt sterk Italia-lag. Brasil tok seg derimot hele veien til finalen.

Fra før har Norge kun deltatt i VM 1994 og VM 1938. Dette betyr at av totalt 22 verdensmesterskap i fotball som har blitt arrangert, har kun Norge vært med i tre.

For å konkludere har Norge kun vært med i ett europamesterskap og tre verdensmesterskap i herrefotball. Sist gang Norge var med i et mesterskap var EM i år 2000. 

 

Meld deg på nyhetsbrev

Få relevante oppdateringer angående norsk fotball i din innboks.

Les også: 2000-heltene om mesterskapstørken: – Mer talent nå, men kanskje ikke det samme samholdet – VG.no

Delinger: