Norges største fotballtalenter 2022

Norge har de siste årene eksportert noen av Europas mest ettertraktede fotballspillere. Navn som Erling Haaland, Martin Ødegaard, Kristoffer Ajer og Sander Berge har i ung alder blitt internasjonalt anerkjente spillere for sine årskull. Det positive er at den samme tendensen av norsk talentutvikling ser ut til å fortsette med de kommende årskullene. Her er 15 spillere vi mener har størst potensial til å definere norsk fotball i fremtiden.

Kristoffer Askildsen

Klubb: Sampdoria

Årskull: 2001

Posisjon: Midtbane

Før fylte 20 år har Askildsen allerede fått sin debut for A-landslaget og Serie A. Sampdoria betalte nærmere 25 millioner kroner til Stabæk for den daværende 19-åringen. I løpet av høsten 2021 har Askildsen spilt flere Serie A-kamper fra start.

 

Emil Konradsen Ceide

Klubb: Sassuolo

Årskull: 2001

Posisjon: Ving

Emil Konradsen Ceide har allerede blitt en av nøkkelspillerne på kanten for Rosenborg. Ceide mottok tidligere i år en telefon fra hovedtreneren til Haiti, som ønsket å ta han ut i troppen deres til VM-kvalifiseringskamper i mars, men Ceide takket nei til fordel for Norge.

 

Registrer deg gratis og diskuter all fotball på det nyetablerte fotballforumet: 433.no – Forum

 

Noah Jean Holm

Klubb: Rosenborg BK

Årskull: 2001

Posisjon: Spiss

Noah Jean Holm ble hentet fra akademiet til RB Leipzig til Vitoria SC i øverste divisjon i Portugal. Holm er sønn av den danske treneren/tidligere spiller David Nielsen, noe som har gjort Noah tilgjengelig for spill for Danmark. I 2018 prøvde danskene å overtale ham til å velge dem, men Noah er klar på at det er Norge han ønsker å representere. Noah fikk lite spilletid for Vitoria og reiste derfor til Rosenborg i august 2021. Åge Hareide uttalte selvsikkert til Discovery at han tror Holm vil bli enda bedre enn John Carew.

 

Osame Sahraoui

Klubb: Vålerenga Fotball

Årskull: 2001

Posisjon: Ving / Midtbane

Osame Sahraoui fikk sitt ordentlige gjennombrudd for Vålerenga i 2020. Sahraoui har vist seg å ha et stort teknisk reportoar med det en svært leken spillestil. Han er en spiller som fremstår med høy selvtillit på banen med ferdigheter som er underholdende å følge me på.

Oscar Aga

Klubb: Elfsborg

Årskull: 2001

Posisjon: Spiss

Oscar Aga ble med sine 24 mål toppscorer i OBOS-ligaen 2021. Det er derfor liten tvil om at Aga er ett av Norges største spisstalent. 2001-modellen spiller i 2022 for Elfsborg i Allsvänskan.

 

Sivert Mannsverk

Klubb: Molde

Årskull: 2002

Posisjon: Midtbane

Årets spiller OBOS-ligaen 2020, kaptein for Sogndal og Molde-kontrakt. Selv om Sivert er i startfasen av sin fotballkarriere fremstår han som en spiller med svært mye erfaring. 2002-modellen ble hentet som erstatter for Aursnes, og har allerede tatt over den defensive midtbanen i Molde. Mannsverk har også i løpet av høsten 2021 blitt en nøkkelspiller for U21-landslaget.

 

Bryan Fiabema

Klubb: Rosenborg

Årskull: 2003

Posisjon: Spiss

Bryan Fiabema spiller på akademiet til Chelsea hvor han har okkupert spissplassen på U23-laget. Fiabema har markert seg med flere scoringer og allerede nå er det ivrige Chelsea-supportere som ønsker å gi han sjansen med A-laget. Bryan har også spilt og scoret med Thomas Tuchel på tribunen.

Oscar Bobb

Klubb: Manchester City U23

Årskull: 2003

Posisjon: Høyre ving

Oslo-talenet Oscar Bobb ble et kjent navn i fotballverden etter prestasjonene for Lyn på Norway Cup. Prestasjonene gikk ikke ubemerket fra internasjonale speidere heller. Oscar Bobb spiller derfor nå for det anerkjente akademiet til Manchester City. 2003-modellen er blitt en fast spiller på høyrevingen hos det talentfulle U23-laget til City, og spiller sammen med flere spillere som allerede har fått sin debut for A-laget.

 

Tobias Fjeld Gulliksen

Klubb: Strømsgodset IF

Årskull: 2003

Posisjon: Venstre ving

Gulliksen har i løpet av 2021-sesongen kapret en fast plass i startelleveren hos Strømsgodset. Martin Ødegaard har ved flere anledninger ytret sin begeistring for Godset-juvelen på sosiale medier. Med over 8 målpoeng og utnevnt av flere som banens beste mot Molde, er det heller ikke uten grunn.


 

Odin Thiago Holm

Klubb: Vålerenga Fotball

Årskull: 2003

Posisjon: Midtbane

Odin Thiago Holm har allerede vært utnevnt på The Guardian sin prestisjefylte oversikt over verdens beste talenter som eneste nordmann på listen i 2020. Erling Braut Haaland er blant navn som har vært på listen tidligere. Holm signerte for Vålerenga i januar 2019 og fikk sin Eliteserie-debut samme året. I en alder av kun 17 år har han allerede scoret sitt første mål i Eliteserien. Dag-Eilev Fagermo har tidligere uttalt at Holm er det største potensialet han noen sinne har trent. Det er nærmest garantert at det norske folk ennå ikke har sett det beste av Odin Thiago Holm.

 

Kristian Arnstad

Klubb: Anderlecht

Årskull: 2003

Posisjon: Midtbane

Anderlecht blir anerkjent som en av verdens beste til å forvalte unge talent. Den belgiske klubben har tidligere eksportert spillere som Romelu Lukaku, Youri Tielemanns, Aleksandar Mitrovic og Vincent Kompany. Sistnevnte, som nå er blitt deres hovedtrener, har stor tro på Kristian Arnstad og ga han sin debut mot Club Brugge i en alder av 17 år.

 

Leo Fuhr Hjelde

Klubb: Leeds United

Årskull: 2003

Posisjon: Midtforsvar / venstre back

Leo Fuhr Hjelde signerte for Celtic sommeren 2019. I en alder av 17 år dro han på utlån til Ross County hvor nordmannen jevnlig spilte i den øverste divisjonen i Skottland. Ross County-manageren har tidligere beskrevet unggutten med sterke lovord og sagt at han er overbevist om at Leo er den neste Van Dijk. Sommeren 2021 signerte Hjelde for Leeds og har allerede fått spilletid av Bielsa.

 

Tidenes yngste nordmenn i Premier League

 

Isak Hansen-Aarøen

Klubb: Manchester United U18/U23

Årskull: 2004

Posisjon: Midtbane

Med sitt overblikk, pasningsfot og balltrygghet har Hansen-Aarøen allerede tatt Manchester med storm. De ivrigste United-supporterne er allerede svært begeistret over midtbanejuvelen de har hentet til akademiet. I en alder av 17 år, spiller han allerede fast for U23-laget. Det er liten tvil om at tromsøværingen er et talent å regne med for fremtiden.

Andreas Schjelderup 

Klubb: Nordsjælland

Årskull: 2004

Posisjon: Ving / Midtbane

Bodø/Glimt har vist seg å ha et akademi utenom det vanlige. Etter å ha solgt Håkon Evjen til AZ Alkmaar og Jens Petter Hauge til AC Milan har det nylig dukket opp en ny juvel fra Bodø: Andreas Schjelderup. Schjelderup har tatt den danske Superligaen med storm etter oppsiktsvekkende prestasjoner for Nordsjælland. Bodøværingen har allerede tangert rekorder som historiens yngste målscorer i Superligaen og er samtidig den 13. yngste debutanten gjennom tidene. Han har også blitt utnevnt som månedens unge spiller og vært på rundens lag. Med sin markedsverdi på 5 millioner euro, i følge Transfermarkt, er Schjelderup blant topp ti mest verdifulle fra 2004-kullet i verden og hele topp 14 blant alle nordmenn.

 

Registrer deg gratis og diskuter all fotball på det nyetablerte fotballforumet: 433.no – Forum

 

Antonio Nusa

Klubb: Club Brugge

Årskull: 2005

Posisjon: Ving / Midtbane

Det ferskeste gjennombruddet på denne talentlisten er Antonio Nusa fra Stabæk. De som jobber tett på akademiene til Stabæk har lenge visst at Nusa innehar noe spesielt. Det har også de europeiske storklubbene, som var interessert i å hente 2005-modellen allerede før Eliteserie-debuten. Nusa er Eliteseriens yngste målscorer og debutant fra start siden Martin Ødegaard for Strømsgodset i 2014. Etter forbløffende prestasjoner i Eliteserien ble en overgang til Europa raskt et faktum. Stabæk mottok omtrent 30 millioner kroner fra Club Brugge, som allerede har gitt Nusa debuten i en cup-kamp. På Transfermarkt verdsettes Antonio som den fjerde høyeste for sitt årskull.


Les også: RBKs stjerneskudd har valgt Norge for godt: – Ståle følger ham veldig, veldig tett – Aftenposten

Total
0
Shares
Relatert