– Da hadde jeg vært misfornøyd

alexander sørloth før østerrike

Med to sterke seire på rad, senest 3-0 mot Slovenia, ser Alexander Sørloth frem til søndagens kamp mot Østerrike. Han roser samarbeidet med Erling Haaland, men understreker samtidig viktigheten av å holde fokus.

Etter Norges seire mot Østerrike og Slovenia er forventningene store før oppgjøret mot Østerrike på søndag. Alexander Sørloth er fornøyd med lagets prestasjoner, spesielt samarbeidet på topp med Erling Haaland.

– Jeg syns det fungerer godt. Jeg liker meg mer i korridor enn ham. Erling er mer sentral og binder opp stopperne, mens jeg liker å ta løp i korridorene én mot én. Jeg syns vi utfyller hverandre godt, sier Sørloth.

Haaland har vært i storslag for Norge, og nylig satte han ny scoringsrekord for landslaget. Dette kommer ikke som noen overraskelse på Sørloth.

– Det er på tide med tanke på målstatistikken. Det er ikke overraskende egentlig. Han har vært fantastisk god for Norge, og det vil han fortsette med, sier Sørloth om sin spissmakker.

Viktig å holde fokus

Til tross for suksessen advarer Sørloth mot å la seg rive med. Han understreker viktigheten av å holde seg balansert, både i gode og dårlige perioder.

– Når det går dårlig, går det fryktelig dårlig. Når det går bra, går det fryktelig bra. Jeg tror det er viktig at vi er nøkterne og holder oss mer i midten av de to. Vi må ikke grave oss ned når det går dårlig, eller ta helt av når det går bra. Vi må ha fokus på neste kamp, sier Sørloth.

Fleksibilitet i spillet

Sørloth trekker også frem lagets fleksibilitet, spesielt når det gjelder taktiske tilpasninger underveis i kampene. Han mener denne evnen har gjort Norge vanskelig å slå.

– Vi har blitt gode på begge deler. Trenger vi mer defensivt, faller jeg ut i en femmer på midten. Hvis vi har kontroll og presser, fortsetter vi med 4-4-2. Vi har blitt vanskelige og ekle å spille mot, og det er en god følelse å kjenne på, sier Sørloth.

Selv om han noen ganger blir plassert i uvante roller, er Sørloth klar på at han er villig til å gjøre det som kreves for landslaget.

– Hvis jeg hadde blitt plassert like mye på kanten i klubblaget som på landslaget, hadde jeg vært misfornøyd. Men på landslaget er det eneste som teller å vinne. Vi spiller for landet vårt og skal til mesterskap. Blir jeg bedt om å gjøre en jobb ute på kanten, så gjør jeg det, sier Sørloth.

Del: