Forventer spilleroverganger i sommer

ståle solbakken pressekonferanse

Ståle Solbakken forventer flere spilleroverganger blant norske landslagsspillere denne sommeren, inkludert Kristian Thorstvedt og Sander Berge.

Under søndagens pressekonferanse delte landslagssjef Ståle Solbakken sine tanker om potensielle spilleroverganger blant norske landslagsspillere. Solbakken mener flere av spillerne bør bytte klubb for å få bedre utviklingsmuligheter.

– Kristian Thorstvedt tror jeg kommer til å skifte klubb. Og trenger å skifte klubb. Sassuolo så svake ut i lengre tid, og han kommer helt sikkert til å skifte, sa Solbakken.

– Marcus Holmgren Pedersen er Feyenoord-spiller igjen, i kraft av at Sassuolo rykket ned så gjaldt ikke den overgangen. Det blir nytt regime i Feyenoord, vi får se hva de sier, fortsatte Solbakken.

Flere spillere søker råd

– Jeg prater med spillere, og mange oppsøker meg også. Jeg hadde en ti minutters prat med Alexander Sørloth om hans situasjon nå.

Antonio Nusa var også nærme å skifte klubb i januar, men overgangen med Brentford gikk i vasken etter medisinske problem.

Solbakken presenterte også noen tanker rundt hans situasjon denne sommeren.

– Nusa for eksempel, har spilt lite i år og hatt lite rytme i det han har gjort. Skal han da skifte klubb eller fortsette i Club Brugge der han vet han skal spille Champions League? Hva kan da den klubben, hvis han velger å bytte, presentere slik at han kan utvikle seg? Året han har hatt nå har vært magert i forhold til hans potensial.

Sander Berges situasjon ble også kommentert:

– Sander (Berge) slik han har sett ut siste året nå har vært veldig god, og bør antakeligvis se om det går an å bytte klubb.

Leo Østigård har siste sesongene hatt varierende spilletid i Napoli, noe Solbakken ønsker å bedre:

– Leo Østigård spiller i en stor klubb, det er veldig bra. Men for mitt eget ego er Leo en spiller vi kan bygge en firer rundt, være en lederskikkelse og har potensiale, vært mye kaptein på aldersbestemte landslag. Han har store forutsetninger for å bli en midtstopper med lederegenskaper, men da er det fordelaktig å ha lik rolle i klubb. Det har ikke han hatt i lang tid.

Les også: Norges landslagsdrakter siden 1990

Delinger: