– Vi har hatt åpen og ærlig dialog

ståle solbakken om osame sahraoui, zafeiris

Ståle Solbakken diskuterer utfordringene Norge står overfor når det gjelder å beholde spillere som velger å representere andre nasjoner.

Under en pressekonferanse nylig, reflekterte landslagssjef Ståle Solbakken over hvordan Norge kan håndtere situasjonen når spillere velger å representere andre nasjoner. Han understreket at dialog og åpenhet er nøkkelen i slike prosesser.

Når det gjelder Osame Sahraoui, som nylig valgte å representere Marokko, var Solbakken klar på at Norge har gjort alt de kunne.

– Vi har hatt en fantastisk dialog med både Osame og hans onkel og agent, Fellah. Vi har presentert Norge på best mulig måte og hatt en ærlig samtale om hva vi kan tilby, sa Solbakken.

Solbakken påpekte også at Sahraouis valg handlet om hjertet, ikke manglende tillit til det norske landslaget.

– Jeg har fått meldinger fra både Osame og Fellah, hvor de takker for fine samtaler og tilliten. Dette handler ikke om Norge, men om hjertet, la han til.

Kan ikke love plass

Når det gjelder andre spillere som Christos Zafeiris, forklarte Solbakken at Norge ikke kan love fast plass på landslaget, i motsetning til Hellas, som har tilbudt Zafeiris en garantert rolle.

– Jeg snakket med ham nå mot slutten, og han har blitt lovet en fast rolle i Hellas, noe vi ikke kan love.

Solbakken fortsetter:

– Hvis jeg tar ham og sier at han er garantert spilletid, men så ikke tar ham med videre, da har jeg låst ham til Norge og potensielt ødelagt hans internasjonale karriere. Det er ikke riktig å love noe vi ikke kan holde.

I grenseland

Solbakken understreket også at det ikke handler om å være kynisk, men å være ærlig med spillerne.

– Vi kan sikkert være mer kyniske, men er det riktig? Skal jeg lure Zafeiris til å velge Norge, da jeg ikke er sikker på at han kan spille for oss de neste årene? Det er grenseland for hvor kynisk man kan være, reflekterte han.

Til slutt kommenterte Solbakken at Norge har gjort alt riktig i disse situasjonene og at de kan stå inne for sine handlinger.

– Vi har gjort det vi mener er riktig, og vi kan stå inne for alt, konkluderte han.

Del: