Sjeldent vært bedre rustet til landskamper

Akkurat nå fremstår EM som en fjern drøm. Det er synd når flere av våre beste menn sjeldent har vært bedre rustet.

Siden forrige landslagssamling har det blitt mye spilletid på flesteparten av de mest sentrale spillerne.

Lyspunktene

Ørjan Nyland har kjempet seg til å bli førstekeeper i Sevilla. Før landslagsuttaket tirsdag, har Nyland fått tre kamper fra start, deriblant mot Barcelona.

Det har resultert i 2 innslupne, hvor ene var et selvmål av Sergio Ramos.

Leo Skiri Østigård har også fått mange minutter siden forrige samling.

Skader hos første- og andrevalg på stopperplass i Napoli, har resultert i at Østigård får muligheten. 80 minutter i Champions Leauge og tre nittiminuttere i Serie A før landslagsuttaket.

I tillegg har man fått frem en ny juvel som etter alle solemerker får sin landslagsdebut i Oscar Bobb.

Bobb startet sin første kamp og spilte 90 minutt mot Newcastle da Man City røk ut av ligacupen. Han ble pekt på som banens beste av flere på sosiale medier.

Senest fikk han tillit av Guardiola til å komme inn i andre omgang, for å hjelpe City å jage scoring.

Stian Gregersen som ikke fikk være med i forrige samling grunnet skade, er tilbake på banen for Bordeaux. Det er gode nyheter for dekningen på midtstopperplass.

Også er Alexander Sørloth tilbake etter sitt skadeavbrekk. Trønderen er i god form med fire nettkjenninger denne sesongen.

Annonse:

Spørsmålene

Antonio Nusa, som fikk sin debut og gjennombrudd for landslaget sist samling, har vært ute med ryggskade i flere kamper.

Det er uvisst om han skal rekke de kommende landskampene. Håpet er om han er tilbake til torsdagens Conference League-kamp mot Bodø/Glimt.

Marcus Holmgren Pedersen har ennå ikke fått starte en kamp for Sassuolo. Han spilte hele siste omgangen og bidro til å ta tre poeng borte mot Inter. Spilte dog som venstreback denne kampen.

Det er ikke usannsynlig at Julian Ryerson, som har vært i kanonform for Dortmund denne sesongen, skal få vise seg frem denne samlingen.

Pedersens lagkamerat i Sassuolo, Kristian Thorstvedt, er også et spørsmålstegn. Han ble vraket fra forrige tropp, og spilt lite siden. Får likevel starte hjemme mot Monza dagen før uttaket.

Lite skader

Samtlige som var med i forrige tropp er frisk, utenom Nusa, som fremdeles er usikker. Andreas Hanche-Olsen må ta en operasjon i ankelen, og mister dermed alle landskampene dette året.

Det er grunn til å tro at troppen som presenteres i morgen, blir svært lik den foregående. Trolig med Oscar Bobb inn som nykommer.

Delinger: