Uncategorized

Nytt Champions League format

Nytt champions league format 2024

Fra 2024/25-sesongen vil UEFA introdusere et helt nytt format til Champions League. Dette er en betydelig endring fra hvordan vi kjenner den.

Hvordan endres Champions League-formatet fra 2024/25?

Det største skiftet er overgangen fra det nåværende gruppespillsystemet.

Fra og med 2024/25-sesongen vil 36 klubber delta, en økning fra de nåværende 32. Dette betyr fire flere lag som får muligheten til å konkurrere mot de beste klubbene i Europa.

Det ordinære gruppespillet erstattes med én stor liga. Hvem som møter hvem avhenger av seeding i pulje (1 til 4).

I det nye ligasystemet vil lagene spille åtte kamper mot åtte forskjellige motstandere, fire hjemme og fire borte. Dette gir mulighet for klubber å teste seg mot et bredere spekter av motstandere og for fansen å se toppkamper tidligere i turneringen.

Hvordan vil de fire ekstra Champions League-plassene bli tildelt?

Kvalifiseringen for Champions League vil fortsatt være åpen og avhenge av en klubbs plassering i foregående sesongs liga, kombinert med hver assosiasjons plassering i UEFA-klubbkoeffisientranking. De fire ekstra plassene i 2024/25 vil bli tildelt basert på forskjellige kriterier, inkludert ytelsen til nasjonale ligaer og klubbkoeffisienter.

Hvordan når lag Champions League utslagsfasen, og vil formatet for utslagsfasen endres?

De åtte beste lagene i ligaen kvalifiserer seg automatisk for 16-delsfinalen, mens lagene på 9. til 24. plass konkurrerer i en utslagsfase for å sikre sin vei til de siste 16. Fra 16-delsfinalen og videre, vil turneringen fortsette med sitt eksisterende utslagsrundeformat.

Delinger: