Overgangsvinduet sommer 2023: Når åpner og stenger det?

Tidspunktene for når overgangsvinduet åpner og stenger varierer ofte for hvert land. Her får du en oversikt over alle de relevante tidspunktene for overgangsvinduet sommer 2023.

Overgangsvinduet er en periode hvert år hvor fotballklubber kan kjøpe og selge spillere. Dette vinduet åpnes og lukkes på forskjellige tidspunkt i ulike fotball-ligaer og turneringer rundt om i verden.

Overgangsvinduet er det handelsrommet ulike land har i mellom/løpet av en sesong til at klubbene kan kjøpe eller selge spillere på tvers av landegrenser. Man skiller mellom to ulike overgangsvindu: vinter (januar-mars) og sommer (juni-september).

Når åpner og stenger overgangsvinduet sommer 2023?

LandÅpnerStenger
Norge1. august31. august
England14. juni1. september
Spania1. juli1. september
Italia1. juli31. august
Tyskland1. juli1. september
Frankrike1. juli1. september
Belgia15. juni6. september
Nederland12. juni31. august
Sverige7. juli31. august
Danmark15. juni31. august
Portugal1. juli22. september
Tyrkia17. juni8. september
Skottland14. juni31. august

Affiliate-annonse:

Det er fremdeles noen land som ikke har bekreftet datoene for deres overgangsvindu. Denne artikkelen vil kontinuerlig oppdateres med flere land etter hvert som datoene og tidspunktene bekreftes.

Det er ofte mye aktivitet i overgangsvinduet om sommeren. Klubber er mest villig til å bruke sommervinduet til å forsterke laget samtidig som at flere spillerkontrakter utløper i denne perioden.

I de fleste ligaer åpner overgangsvinduet i sommermånedene, og lukkes enten rett før sesongstart eller midt i sesongen. Dette gir klubbene muligheten til å forsterke laget sitt før sesongstart eller for å komme seg ut av en dårlig periode under sesongen. Det er også mulig å selge spillere under overgangsvinduet dersom klubben ønsker å tilføre seg ekstra penger eller redusere lønnskostnadene.

Overgangsvinduet kan være en hektisk tid for fotballklubber, da det kan være mye konkurranse om å hente de beste spillerne. Dette kan føre til at spilleroverganger kan bli svært kostbare, og det er ikke uvanlig at klubber må betale store summer for å sikre seg de spillerne de ønsker.

Det finnes også regler for hva slags spillere en klubb kan kjøpe og selge under overgangsvinduet. Disse reglene kan variere fra liga til liga, men generelt sett må klubbene følge regler om spillere som er under kontrakt og hva slags beløp som kan betales for spillere.

Les også: Haaland kan få superlønn – Dagens Næringsliv

Total
0
Shares
Relatert