Overganger

Overgangsvinduet sommer 2024: Når åpner og stenger det?

Overgangsvinduet: når åpner og stenger det

Tidspunktene for når overgangsvinduet åpner og stenger varierer ofte for hvert land. Her får du en oversikt over alle de relevante tidspunktene for overgangsvinduet sommer 2024.

Overgangsvinduet er en periode hvert år hvor fotballklubber kan kjøpe og selge spillere. Dette vinduet åpnes og lukkes på forskjellige tidspunkt i ulike ligaer rundt om i verden.

Overgangsvinduet er det handelsrommet ulike land har i mellom eller i løpet av en sesong der klubbene kan kjøpe og selge spillere på tvers av landegrenser. Man skiller mellom to ulike overgangsvindu: vinter (januar-mars) og sommer (juni-september).

Affiliate-annonse:

Summer sale 2021 NO

Når åpner og stenger overgangsvinduet sommer 2024?

LandÅpnerStenger
Norge17. juli2. september
England14. juni2. september
Spania1. juli2. september
Italia1. juli30. august
Tyskland1. juli2. september
Frankrike1. juli2. september
Belgia15. juni6. september
Nederland17. juni2. september
Sverige2. juli26. august
Danmark15. juni2. september
Portugal1. juli2. september
Tyrkia24. juni13. september
Skottland14. juni30. august
USA18. juli14. august

Denne artikkelen vil kontinuerlig oppdateres med flere land etter hvert som datoene og tidspunktene bekreftes.

Det er ofte mye aktivitet i overgangsvinduet om sommeren. Klubber er mest villig til å bruke sommervinduet til å forsterke laget samtidig som at flere spillerkontrakter utløper i denne perioden.

I de fleste ligaer åpner overgangsvinduet i sommermånedene, og lukkes enten rett før sesongstart eller midt i sesongen. Dette gir klubbene mulighet til å forsterke laget sitt før sesongstart eller for å komme seg ut av en dårlig periode under sesongen. Det er også mulig å selge spillere under overgangsvinduet dersom klubben ønsker å tilføre seg ekstra penger eller redusere lønnskostnadene.

Overgangsvinduet kan være en hektisk tid for fotballklubber, da det kan være mye konkurranse om å hente de beste spillerne. Dette kan føre til at spilleroverganger kan bli svært kostbare, og det er ikke uvanlig at klubber må betale store summer for å sikre seg spillerne de ønsker.

Les også: Haaland kan få superlønn – Dagens Næringsliv

Delinger: