Eliteserien

Eliteserie-klubbenes heteste salgsobjekt

Aalesunds FK

Simen Bolkan Nordli

Ble kåret til årets spiller OBOS-ligaen 2021 av NTB. En nøkkelspiller for at tangotrøyene skal holde seg i Eliteserien kommende sesong, men det kan være vanskelig med flere klubber som er interesserte.

 

Bodø/Glimt

Ola Solbakken

Med salg av Berg, Bjørkan og Botheim, er det naturlig at Solbakken er nestemann i rekken som ligger an til et klubbskifte. Om Glimt skal selge han dette vinduet, har de allerede uttalt at det må være for en betydelig stor sum.

 

FK Haugesund

Kristoffer Velde

Haugesunds store stjerne. Det har over flere overgangsvindu vært interesse for Velde fra flere klubber over hele verden. Kan bli vanskelig å beholde enda en sesong.

 

Strømsgodset

Johan Hove

Har i ung alder blitt en svært rutinert Eliteserie-spiller. Det har ved tidligere anledninger blitt rapportert om interesse fra Spezia i Serie A.

 

Lillestrøm

Mads Christiansen

Var en av Eliteseriens store spillere forrige sesong. Ble utnevnt som årets unge spiller 2021. Bør være en av de mest ettertraktede norske keeperne for øyeblikket.

 

Rosenborg

Emil Konradsen Ceide

Det sies av mange at Ceide ennå har et uforløst potensiale i norsk fotball. Men det han har vist har allerede vekket interesse hos flere europeiske klubber. Rosenborg må derfor allerede nå vurdere bud som har kommet med ramme på flere titalls millioner, i følge TV2.

 

Les om Norges største talenter her: Norges største fotballtalenter 2021

 

Sandefjord

Vidar Ari Jónsson

Sandefjord har omtrent halve stallen på utgående kontrakt. Nylig mistet de blant annet Wembangomo til Bodø/Glimt. Det er vanskelig å se for seg at de vil kunne tjene inn summer på noen av deres «beste» spillere. Jónsson sin kontrakt med Sandefjord er også utløpt, og han er trolig en av de som ønsker å teste ut lykken i en annen klubb.Sarpsborg 08

Ibrahima Koné

Med 15 målpoeng for Sarpsborg 08 forrige sesong, er interesse fra andre ligaer uunngåelig. Er også landslagsspiller for Mali, og har et veldig lovende målsnitt der.

 

Tromsø IL

August Mikkelsen

En av de som fikk sitt gjennombrudd i 2021. Ble også nominert til årets unge spiller. Ettersom Karlstrøm ble solgt til Molde, er Mikkelsen trolig det neste store salget fra Tromsø.

 

Molde FK

Ola Brynhildsen

Brynhildsen har vært viktig i det offensive spillet for Molde over lengre tid. Han har tatt store steg og kan allerede merke interesse fra klubber i Tyrkia. Mannsverk ble nylig signert av Molde, men interessen var såpass markant før han tok steget til Romsdal at han også kunne fortjent en plass på listen.

 

Kristiansunds BK

Sean McDermott

Forutenom et par enkeltkamper har McDermott vært fabelaktig mellom stengene for Kristiansund. Med kontrakt ut 2023 kan det være vanskelig å beholde den irske keeperen ut denne tiden.

 

Odds BK

Joshua Kitolano

Var nylig konkret interesse fra nederlandsk fotball og Feyenoord for Kitolano. Kan ta enda flere steg i Eliteserien, men U21-landslagsprofilen er blitt en spiller som Odd kan tjene gode penger på.

 

Viking

Veton Berisha

Har hatt utenlandsopphold tidligere, men etter en braksesong med 22 scoringer for Viking forrige sesong, er det naturlig at interessen for spissen har blomstret igjen.

 

Vålerenga

Osame Sahraoui

Var en av Vålerengas store spillere i 2021-sesongen. Det er garantert flere klubber fra gode ligaer som følger med på stjerneskuddet. Et eventuelt bud bør være stort for at Vålerenga skal selge allerede nå.

 

FK Jerv

Willis Furtado

Jerv sjokkerte når de klarte å sikre seg Furtado januar 2021. En spiller som har levert til mer enn forventningene med 20 målpoeng i OBOS og opprykk til Eliteserien.

 

HamKam

Kristian Eriksen

Fikk prisen for årets spiller OBOS-ligaen 2021 på Fotballfesten. En av de mest sentrale spillerne for at Hamarkameratene sikret direkte opprykk. En spiller som kan være av interesse for flere andre klubber i Eliteserien.

 

Les om overgangene og ryktene for januar 2022 her: Norske overganger og rykterDelinger: