EliteserienEliteserien Fantasy

Eliteserien Fantasy 2023: Tips

Eliteserien Fantasy, tips

Eliteserien Fantasy er en online fantasy-konkurranse der du kan vise dine fotballkunnskaper ved å bygge ditt eget drømmelag med aktive spillere fra Eliteserien.

Du blir belønnet poeng for spillernes prestasjoner på banen og kan konkurrere mot andre fantasy-managere for å se hvem som har satt sammen det beste laget hver runde.

For hver må du velge én kaptein (gir dobbelt så mange poeng) og visekaptein (reserve dersom din kaptein ikke spiller). Du har også en benk bestående av fire spillere, disse erstatter de spillerne du har i elleveren som ikke spilte den gjeldende runden. Du rangerer byttene fra hvem du ønsker skal komme inn først.

Fra 2023 er det TV 2 som eier rettighetene til Eliteserien og det er derfor de som kommer til å administrere årets fantasy-utgave. Tidligere sesonger har det vært Discovery.

Tips

For å forbedre din rangering i Eliteserien Fantasy, bør du følge disse tipsene:

  1. Hold deg oppdatert på ligaen: Følg med på de siste nyhetene og formen til spillerne du har på laget. Det kan være fordel å følge med på kamper på TV også.
  2. Velg spillere med størst sannsynlighet for å score: Velg spillere som har en historie med høye poengsummer og som er forventet å fortsette denne formen. Det kan også være lurt å sjekke hvilken odds enkelte spillere har til å score de kommende rundene, om du skal velge ut en spiss eller midtbanespiller.
  3. Balanser laget ditt: Sørg for å ha en god balanse mellom angripere, midtbanespillere og forsvarere for å sikre en jevn poengsum over hele sesongen.
  4. Følg med på podkaster, sosiale medier eller forum: Podkaster gir oppdateringer om hvilke lag ekspertene benytter kan gi gode hint om hvordan man skal sette sammen eget lag.
  5. Bytt ut spillere som ikke leverer: Hvis noen av spillerne dine har en dårlig sesong eller er skadet, bør du vurdere å bytte dem ut med alternative spillere.
  6. Tenk analytisk, ikke med hjerte: Det er ikke uvanlig at man velger spillere man selv ønsker skal lykkes, enten fra ditt favorittlag eller noen man kjenner til fra før, det er ikke alltid det lureste. Skal man lykkes i Eliteserien Fantasy, er man nødt å velge spillere fra et nøytralt ståsted basert på hvem som har størst sjanse for å gi deg poeng.
  7. Det er ikke over, fordi du har glemt en runde: Mistet du fristen en runde eller to? Det trenger nødvendigvis ikke være grunn til å gi opp. Fortsett med planen og spill ut sesongen.
  8. Ikke overtenk med bruk av «differentials»: Differentials er spillere med lav eierskap, slike spillere kan gi stor opp- og nedside. I noen tilfeller kan det å velge differentials hjelpe deg med å klatre opp blant rangeringene på kortsikt. Men det er viktig å huske at Fantasy-spill er et maraton over en hel sesong. Selvom du har et lag bestående av utelukkende spillere med høyt eierskap, er det svært liten sannsynlighet at mange andre benytter akkurat din fulle ellever.

Eliteserien Fantasy 2023

Når det kommer til å spille Eliteserien Fantasy, er tilgangen til informasjon om spillere noe mer begrenset enn for eksempel Fantasy Premier League.

Skal man lykkes bør man derfor lytte til podkaster som spesialiserer seg hos Eliteserien Fantasy før hver runde. Podkaster vil hjelpe deg med hvilke valg du skal gjøre og kan informere deg om nyheter du ikke har fått med deg, som skader for eksempel.

Det er ikke uvanlig at spillere som leverer en ekstraordinær vårsesong i Eliteserien, blir solgt til utlandet om sommeren. Behovet for å følge med på formspillere er desto viktigere, og samtidig vær klar halvveis til hvilke erstattere man bør gå for.

Flere av de beste valgene for Eliteserien Fantasy i 2022, er allerede solgt til utlandet, blant annet David Fofana (til Chelsea) og Casper Tengstedt (til Benfica).

Dette gjør valget av spillere noe mer komplisert, da man ikke kan sammenligne med fjorårets sesong. Samtidig har Molde hentet Veton Berisha for en rekordsum, og han bør være et av de mest valgte alternativene fra årets sesongstart i Eliteserien.

Spillere du bør ha:

Martin Linnes – 7 mill (forsvar)

Moldes høyre vingback, Martin Linnes, koster mye, men kan være verdt det. På venstresiden, er konkurransen mellom Haugen og Løvik stor, derfor kan man anse Linnes som et tryggere alternativ i starten.

Amahl Pellegrino – 13 mill (midtbane)

Årets dyreste spiller kan være et «must have» på laget ditt. Toppscorer i fjorårets sesong, og spiller i år for det mange mener er et enda bedre Bodø/Glimt.

Hugo Vetlesen – 9 mill (midtbane)

Eliteseriens beste spiller forrige sesong. Farlig foran mål og vil være involvert i mye av Bodø/Glimts angrep.

Bård Finne – 8.5 mill (angrep)

Bård Finne har sett ustoppelig ut for et fantastisk Brann-lag. Et must-have i denne prisklassen.

Veton Berisha – 12 mill (angrep)

Fra hans siste tid i Viking var Berisha ustoppelig, og scoret nærmest mål på bestilling. Har ikke vært like målfarlig i Allsvänskan, men alle vet hva han kan bidra med for et velfungerende maskineri i Molde.

Jacob Dicko Eng – 7.5 mill (midtbane)

Dersom man ønsker å gamble med valg av spillere med lav eierskap, kan Dicko Eng være et solid alternativ. Vist seg som effektiv foran mål. Kan være verdt å nevne at han ikke er 100% spikret i elleveren og at Vålerenga har sett svak ut i pre-season. Bør være på watchlist.

Shares: