Fotballtrening

Hva betyr AG på fotballsko?

hva betyr ag på fotballsko

Når vinteren nærmer seg, blir fotball på kunstgress stadig mer vanlig. Men hva betyr AG på fotballsko, og hvorfor er det viktig å velge riktig sko for underlaget du spiller på? Her får du en forklaring på hva AG står for og hvorfor du bør bruke dem.

AG står for Artificial Grass

AG-sko beskriver fotballsko laget spesielt for spill på kunstgress. I tillegg til AG finnes det også andre forkortelser som FG (Firm Ground) og SG (Soft Ground), som henholdsvis er laget for faste gressbaner og mykere, våte gressbaner. Valg av riktig sko er avgjørende for å få best mulig grep og unngå skader.

AG-fotballsko er utstyrt med en slitesterk såle og flere korte, mykere knotter som gir optimalt grep på kunstgressbaner. Dette er spesielt viktig fordi kunstgress har en annen struktur enn naturlig gress, noe som krever spesifikke egenskaper fra skoene. Ved å bruke AG-sko på kunstgress reduserer du risikoen for skader og forlenger levetiden på skoene dine.

Mange lurer på om de kan bruke FG- eller SG-sko på kunstgress. Svaret er nei. FG- og SG-sko er ikke designet for det harde materialet i kunstgress, og bruk av disse skoene kan føre til økt slitasje på både skoene og kroppen din. AG-sko er derimot utviklet for å tåle de tøffe forholdene på kunstgress og gir deg bedre bevegelse og stabilitet.

Les også: Dette er de beste kunstgresskoene i 2024

Fordeler med AG-sko for kunstgress

En annen fordel med AG-sko er at de hindrer deg i å skli eller sette seg fast, noe som kan føre til alvorlige skader. De korte, mange knottene gir en jevn fordeling av vekten og reduserer presset på føttene. Dette gjør det lettere å bevege seg raskt og sikkert på banen.

Kunstgress har blitt svært populært, og de fleste fotballklubber bruker nå denne typen overflate. Derfor er behovet for AG-sko stadig økende. Å velge riktig sko er en viktig investering for både prestasjon og helse. Ved å bruke AG-sko sikrer du at du får best mulig grep og reduserer risikoen for skader, slik at du kan spille ditt beste på kunstgress.

Oppsummert, betyr AG på fotballsko at de er laget spesielt for kunstgressbaner, med optimalisert grep og slitestyrke for denne typen underlag. Hvis du spiller mye på kunstgress, bør du absolutt vurdere å investere i et par AG-sko for å forbedre spillet ditt og beskytte kroppen din.

Fotballsko til kunstgress kan du få tak i hos Unisport.

Delinger: