FinansInternasjonal fotball

Mbappé lønn: i uka, sekundet, året

Kylian Mbappe lønn

Kylian Mbappé har med sine fantastiske prestasjoner opparbeidet seg en lønn som gjør ham blant de best betalte i verden.

Kylian Mbappé er en fransk profesjonell fotballspiller som spiller spiss for PSG og det franske landslaget. Han regnes som en av de beste spillerne i verden og har oppnådd mye suksess både på klubb- og internasjonalt nivå.

Mbappé fikk sin profesjonelle debut for Monaco i 2015 og etablerte seg raskt som en nøkkelspiller for laget. I sin første hele sesong med klubben hjalp han Monaco til Ligue 1-tittelen og ble kåret til årets unge spiller i Ligue 1.

I 2017 sluttet Mbappé seg til Paris Saint-Germain på en låneavtale, med muligheten til å gjøre overgangen permanent på slutten av sesongen.

Han fortsatte å utmerke seg på høyeste nivå og bidro til å lede PSG til en rekke nasjonale titler. I 2018 var han en nøkkelspiller for det franske landslaget da de vant VM.

Mbappés suksess kan tilskrives en kombinasjon av naturlig talent, hardt arbeid og dedikasjon. Han er kjent for sin hurtighet, dribleevne og kliniske avslutning, og har konsekvent prestert på et høyt nivå for både klubben og landslaget.

I 2022 skrev Mbappé under en ny kontrakt for PSG som strekker seg til 2025. Denne kontrakten gjør ham til en av de best betalte idrettsutøverne i verden.

Le Parisien hevder at den nylige PSG-kontrakten skal sikre ham over 5 milliard kroner over kontraktsperioden.

Mbappe lønn

Ifølge Forbes sine rapporter tjener Mbappé en lønn på rundt 1,1 milliarder NOK per år i PSG. I tillegg til lønnen, tjener Mbappé også en betydelig sum penger fra sponsorater. Den samme rapporten hevder Mbappe tjener 200 millioner kroner fra sponsorer og andre oppdrag.

Kjøp PSG-drakt med Mbappe her: unisport.no

Dette tilsvarer en total årslønn på 1,3 milliarder kroner. Denne inntekten gjør ham derfor til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

Den franske fotballstjernen har med denne årsinntekten en ukelønn på 25 000 000 kroner. I sekundet tilsvarer dette absurde 41 kroner.

Delinger: