Landslaget

Norges landslagstropp 2024: Hvem spiller på det norske landslaget?

norges landslagstropp

Norges landslagstropp til kampene mot Kosovo og Danmark i juni 2024 består av 23 spillere, for første gang med Andreas Schjelderup i mannskapet.

Hvilke spillere som representerer det norske fotballandslaget kan variere fra uttak til uttak. Likevel er det ofte en stamme med rundt 18 spillere som er fast i laget. Faktorer som skader, form og spilletid kan også vær med å påvirke hvem som blir tatt ut i en landslagstropp.

Norges landslagstropp mot Danmark og Kosovo (Juni 2024)

Keeper: Ørjan Nyland, Egil Selvik, Mathias Dyngeland

Forsvar: Kristoffer Ajer, David Møller Wolfe, Jostein Gundersen, Marcus Holmgren Pedersen, Julian Ryerson, Andreas Hanche-Olsen, Leo Østigård

Midtbane: Patrick Berg, Sander Berge, Hugo Vetlesen, Martin Ødegaard, Morten Thorsby, Antonio Nusa, Kristian Thorstvedt, Osame Sahraoui, Oscar Bobb, Andreas Schjelderup

Angrep: Erling Haaland, Alexander Sørloth, Jørgen Strand Larsen

Les også: Norges landslagsdrakter siden 1990

Det norske herrelandslaget skal i 2024 spille fire privatlandskamper og seks Nations League-kamper. Motstandere i Nations League-gruppen er Kasakhstan, Østerrike og Slovenia. Du kan lese mer om disse kampene her.

Landslagssjef Ståle Solbakken har nylig besvart kritikken om at han ikke har fått det beste ut av Norges stjernespisser, Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth. Haaland avsluttet sesongen som toppscorer i Premier League, mens Sørloth ble nummer to i Spania forrige sesong.

Solbakken forsikrer at han har forsøkt å få det beste ut av begge spillerne, men at utfordringen har vært å balansere lagets helhet. Han påpeker at Sørloth ofte har måttet spille på kanten for å tilpasse seg Haalands posisjon som enslig spydspiss, noe som ikke nødvendigvis har vært ideelt for Sørloth.

Les også: Elabdellaoui tilbake på landslaget: – Ikke medlidenhetsuttak (Dagsavisen)

Delinger: