Disney entrer det skandinaviske markedet

disney+ sportsrettigheter

Disney+ har sikret seg rettighetene til Europa League og Conference League i Danmark og Sverige, og markerer seg som en ny aktør i Skandinavia.

Selskapet har sikret seg eksklusive rettigheter til å strømme UEFA Europa League og UEFA Conference League i Danmark og Sverige fra sesongen 2024/25 til 2026/27, og kampene vil bli inkludert i Disney+ uten ekstra kostnad for abonnentene.

Disney vil tilby fotballen som en del av basisabonnementet, som i Danmark og Sverige koster så lite som 59 svenske kroner i måneden.

For å følge Europa League eller Conference League denne høsten, må norske seere i motsetning betale 399 kroner per måned til Viaplay.

Hans van Rijn, leder for The Walt Disney Company i Norden og Baltikum, understreket at selskapet ser på sport som en naturlig utvidelse av sitt tilbud.

Han fremhevet også hvordan Disneys erfaring med ESPN vil bidra til å skape en høy kvalitet på produksjonene.

Den stadig økende misnøyen med prisene på sportsstrømming i Skandinavia har åpnet for nye aktører.

Viaplay har møtt hard kritikk det siste året for prisene på Premier League, og Disney ser ut til å kunne kapitalisere på denne misnøyen ved å tilby en mer kostnadseffektiv løsning.

Denne utviklingen kan også bety starten på en ny trend hvor flere amerikanske selskaper tar opp kampen om europeiske fotballrettigheter.

Å inkludere sportspakker i en lav abonnementspris er ikke en uvanlig prisstrategi i USA.

I det skandinaviske markedet, hvor høye kostnader for sportsstrømming har skapt misnøye i lengre tid, kan denne modellen potensielt utfordre dagens prisstrukturer.

Del: