Formspillere før landslagsuttaket

I løpet av en hel sesong vil spillernes prestasjoner variere, både for det positive og negative.

En formspiller er en spiller med selvtillit og presterer på et høyt nivå over en gitt periode.

I en landslagstropp blir det ofte tatt ut et par spillere som har vist særdeles god form som kan videreføres med betydning for landslaget.

Tirsdag 14. mars blir landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia tatt ut.

I den anledning skal vi se på de største norske formspillerne.

Formspillere

Aron Dønnum (Standard Liege): Spiller foreløpig i karrierens beste form. Opererer som venstre vingback. Kun fem spillere har skapt flere store sjanser enn Dønnum denne sesongen. Har 3 mål og 1 assist siden nyttår, ble senest kåret til månedens spiller i Standard Liege for februar.

Johan Hove (Groningen): Gikk omtrent rett inn i elleveren til Groningen etter overgang fra Strømsgodset i januar. Hove har allerede 2 mål og 2 assist siden debuten 22. januar. Vinner mye dueller og er veldig sjanseskapende. Tatt nivået i Nederland umiddelbart.

Leo Hjelde (Rotherham United): Var det en blemme av Leeds å sende Hjelde på lån, er et spørsmål som har blitt diskutert i supportermiljøet. Hjelde spiller hver kamp og har vist god form i rollen som venstreback. Rotherham som lå an til nedrykk da trønderen signerte, har ennå ikke tapt så lenge han har vært på banen.

Martin Ødegaard (Arsenal): Ødegaard trenger ikke lang beskrivelse. Dikterer og styrer kamper for et dominerende Arsenal. Spiller sin beste sesong i karrieren.

Julian Ryerson (Borussia Dortmud): Ryerson til Dortmund var for mange en sjokkerende overgang. Lyngdølingen har startet de fleste kamper og har vunnet alle kamper han har spilt for klubben.

Fredrik Aursnes (Benfica): Aursnes har blitt blant de første spillerne trener Roger Schmidt tar ut i en startellever for Benfica. Bekler flere roller med bravur, enten om det er sentral midtbane eller på venstre kanten. Ble utnevnt som man of the match i første oppgjør mot Club Brugge i Champions League.

Andreas Hanche-Olsen (Mainz): At Hanche-Olsen tok steget til Bundesliga er gledelige nyheter for landslaget. Han spiller hver kamp fra start, og har bidratt til at Mainz har vunnet de siste fire kampene.

https://433.no/norges-landslagsdrakter-fra-1990-til-2022/

Shares: