Ros fra store trenere

andreas schjelderup vårens profil

Andreas Schjelderup har blitt kåret til vårens profil i FC Nordsjælland etter en imponerende vårsesong, som attpåtil blir belønnet med landslagsuttak. Det var Superligaens hovedtrenere som stemte ham frem.

Den unge bodøværingen har blitt kåret til vårens profil i FC Nordsjælland. Kåringen er en anerkjennelse fra ligaens hovedtrenere.

Schjelderup har bidratt med flere mål og målgivende, og har vist stor utvikling både offensivt og defensivt. Evnen til å kontrollere og skape sjanser har vært avgjørende for FC Nordsjællands suksess denne våren.

Se også: Norges landslagsdrakter siden 1990

Hyllest fra hovedtrenere

Jacob Neestrup, hovedtrener for FC København, sa:

– På et lag som har fått mange poeng og spilt godt, har Andreas Schjelderup vist seg som en profil som både kan inngå i et godt kollektiv, men samtidig gjøre en forskjell som individualist. På den måten har han avgjort fotballkamper til FC Nordsjællands fordel.

Jesper Sørensen, hovedtrener for Brøndby IF, kommenterte:

– Valget av Andreas Schjelderup bygger på at han i vår har vært den mest avgjørende profilen for det laget i Superligaen som har fått flest poeng hele våren. Han har ikke bare vært god i avslutterens rolle, men også i sjanseskaperens.

Kent Nielsen, hovedtrener for Silkeborg IF, uttalte:

– Spesielt her i vår har Andreas Schjelderup fått output i spillet sitt. En publikumsfavoritt kan noen ganger nøye seg med å sette tre mann ut av spill og så sparke den i sidenettet. Hvis treneren skal være tilfreds, må det også mål og assists på tavlen. Og der må vi bare si at Schjelderup har levert resultatafgjørende aktioner.

Thomas Thomasberg, hovedtrener for FC Midtjylland, sa:

– Andreas Schjelderup er vårens beste individuelle spiller. Han leverer ballkontroll, driblinger og samspill på høyt nivå, og han har krydret det med mange mål. Derfor får han fem poeng.

Uwe Rösler, hovedtrener for AGF, la til:

– Andreas Schjelderup har funnet formen igjen, og han er en ‘gamechanger’, en spiller som endrer kamper. Han har meget store individuelle kvaliteter, og han har vist dem.

Rasmus Bertelsen, hovedtrener for Randers FC, uttalte:

– Andreas Schjelderup har vist individuell kvalitet på et nivå som strekker seg langt utover Superligaen, og han har på flere forskjellige måter vært kampavgjørende gang på gang.

Se Schjelderup motta prisen.

Andreas Schjelderup ble også utnevnt som høstens spiller 2022 for prestasjonene i halv-sesongen som solgte ham til Benfica.

Delinger: