Tordentale mot belgisk presse

ronny deila molde

Etter en overbevisende seier mot Molde, benyttet Club Brugges trener, Ronny Deila, anledningen til å adressere og kritisere den nylige pressens behandling av laget.

Deila uttrykte frustrasjon over hvordan media har framstilt lagets prestasjoner.

– I Norge bryr vi oss ikke om hierarki. For meg er respekt å vise hvem du er og ha gode verdier. Det jeg ser i pressen nå, er historier basert på antagelser, uten intervjuer, bare ‘som vi tror, som vi vet’, sa Deila.

– Å trykke folk ned gjør dem ikke bedre. Vi må bygge selvtillit og energi igjen, det er hele poenget. Resultatene er viktige, men det er også å bygge momentum, forklarte han.

Fokus på spillerutvikling

Treneren viste til suksesshistorier i laget, som Andreas Skov Olsen, som har spilt 3600 minutter og scoret 22 mål på 7 måneder. Han utfordret også kritikken om lagets bruk av unge spillere, og hevdet at de bruker flere unge spillere enn både Union og Anderlecht.

Deila tok også opp kritikken rundt bruken av Antonio Nusa.

– Og dere kritiserer meg også for ikke å bruke [Antonio] Nusa i stedet for Zinckernagel. Nusa? Hvordan kan jeg bruke ham når han aldri er skadefri, uttalte Deila tydelig provosert.

Treneren fortsatte med å utfordre pressens vinkling og etterspør sannferdighet i deres rapportering.

– Hvis dere skal si noe til meg, gjør det. Men det må være sant. Hvem vil ikke spille Nusa? Vi beskyttet ham, vi forsøkte, men til tross for det er han ikke konsekvent, sa Deila.

Deila fremhevet også sitt forsøk på å balansere spillerens helse med lagets behov.

– Han har trent to ganger denne uken, og jeg ga ham 10 minutter. Fordi vi vil holde ham i gang. Gutten blir solgt for 37 millioner euro. Har jeg ikke gjort noe riktig med Nusa? spurte han retorisk.

Oppfordring til pressen

Deila avsluttet med å oppfordre til en mer nyansert tilnærming fra pressen.

– Dere må begynne å se bak tingene. Hvis dere har noe å si til meg, gjør det. Men det må være sannhet i det, avsluttet han.

Shares: