Usikker fremtid for Schjelderup i Benfica

Andreas Schjelderup

Veien til å bli en fast spiller i Benfica kan bli lengre enn fryktet for Andreas Schjelderup, som nå må kjempe mot både skader og overfylte posisjoner.

Til tross for Schjelderups potensial og ferdigheter, møter han hard konkurranse. Benfica har et overskudd av spillere i nesten alle posisjoner, spesielt blant de offensive midtbanespillerne og kantene.

Schjelderup må konkurrere med profiler som Di Maria, David Neres, Prestianni, Marcos Leonardo, Aursnes, João Mário, Rollheiser, Kokçu, Barreiro og Florentino. I tillegg vurderer klubben å hente inn Renato Sanches, noe som ytterligere kan komplisere situasjonen for nordmannen.

For øyeblikket er bodøværingen skadet, noe som ytterligere hemmer hans sjanser til å etablere seg i laget. Ifølge en rapport fra OJogo, vil han være ute i minst fire uker, og går dermed glipp av viktige kamper mot Famalicão og Casa Pia.

Optimistisk

Til tross for utfordringene er Schjelderup optimistisk.

I et intervju med BTV uttrykte han sin beundring for Benfica og den sterke støtten fra fansen. – Jeg føler meg bedre for hver dag som går, og jeg er takknemlig for det profesjonelle medisinske teamet som hjelper meg, sa Schjelderup.

Likevel er det klart at veien tilbake til førstelaget kan bli tøff. Med mange etablerte spillere og potensielle nye signeringer, må Schjelderup muligens levere ekstraordinære prestasjoner for å sikre seg en plass.

Harde beslutninger

Benficas sportslige ledelse står nå overfor vanskelige beslutninger.

Benficas supportere antar at Schjelderup, Rollheiser og David Neres være de mest utsatte når klubben må kvitte seg med spillere. Med flere spillere tilgjengelige for de samme posisjonene, kan en eller flere av dem bli ofret for å balansere troppen.

For Schjelderup blir det avgjørende å vise fram sitt fulle potensial når han er skadefri.

En god retur kan øke sjansene hans til å etablere seg i Benfica, men konkurransen er blytung, og fremtiden hans i klubben forblir foreløpig usikker.

Del: