Internasjonal fotball

Verdens beste fotballspiller 2024

Verdens beste fotballspiller 2024


Å kåre verdens beste fotballspiller er et emne som vekker lidenskap og livlige diskusjoner blant fotballentusiaster over hele verden. Med et stort utvalg av spillere å velge mellom, blir det ofte en intens debatt om hvem som virkelig fortjener tittelen som den fremste i sporten.

Når det kommer til å offisielt anerkjenne den ypperste fotballspilleren, står Ballon d’Or som den mest prestisjefylte utmerkelsen. Denne ærefulle prisen ble først delt ut i 1956 av det franske magasinet France Football, og har siden den gang blitt betraktet som den mest betydningsfulle individuelle anerkjennelsen i fotballverdenen.

Det som gjør Ballon d’Or så spesiell, er dens utvelgelsesprosess. Prisen tildeles basert på stemmer fra journalister, landslagstrenere- og kapteiner fra de 100 beste nasjonene (basert på FIFA-ranking). Disse skal vurdere spillerne basert på deres prestasjoner og meritter gjennom den siste sesongen, som strekker seg fra vår til høst.

👋 Du får fri frakt om du handler for mer enn 500 kr hos Adidas! Bla gjennom et av landets største utvalg av fotball, trening- og fritidsklær her.

Ballon d’Or-vinnere

Den siste til å løfte Ballon d’Or-trofeet var Lionel Messi.

ÅrSpillerKlubb
2023Lionel MessiPSG / Inter Miami
2022Karim BenzemaReal Madrid
2021Lionel MessiPSG
2020Ikke tildelt
2019Lionel MessiBarcelona
2018Luka ModricReal Madrid
2017Cristiano RonaldoReal Madrid
2016Cristiano RonaldoReal Madrid
2015Lionel MessiBarcelona
2014Cristiano RonaldoReal Madrid
2013Cristiano RonaldoReal Madrid
2012Lionel MessiBarcelona
2011Lionel MessiBarcelona
2010Lionel MessiBarcelona
2009Lionel MessiBarcelona
2008Cristiano RonaldoManchester United

Verdens beste fotballspiller 2024

Ballon d’Or ble arrangert først i oktober. Ettersom dette var et år med VM midt i sesongen, er det grunn for å tro at dette mesterskapet ble høyt verdsatt i vurderingen.

Når det kommer til individuelle prestasjon for klubblag, er det ingen som kan sikte til bedre målstatistikk enn Erling Braut Haaland. Den norske målmaskinen stod frem som en stor kandidat, og endte til slutt på andreplass.

Dersom man begrunner denne tittelen fra siste Ballon d’Or-utnevnelse, er Lionel Messi siste utnevnte, og dermed verdens beste fotballspiller 2024.

Hvordan måle verdens beste fotballspiller?

Det finnes ingen faste regler for hvordan man skal vurdere verdens beste fotballspiller, men her er noen faktorer som ofte blir vektlagt:

  1. Prestasjoner i klubbfotball: Det er viktig å vurdere spillerens prestasjoner for sin klubb, inkludert antall mål, assist, og troféer vunnet.
  2. Prestasjoner i landslagsfotball: Spillerens prestasjoner i landslagsfotball, inkludert turneringer som VM og EM, er ofte en stor faktor.
  3. Individuelle prestasjoner: Priser som toppscorer og årets spiller i ulike turneringer, gir et bilde av spillerens individuelle prestasjoner.
  4. Prestere over tid: Verdens beste fotballspiller bør være konsekvent god over store deler av sesongen, og spesielt i de avgjørende øyeblikkene.
  5. Meritter: Verdens beste fotballspiller bør kunne vise til trofé med enten klubb- eller landslag. Historisk har medaljer med landslag blitt verdsatt høyt.

Disse faktorene er selvfølgelig subjektive og vil variere i henhold til hvem som vurderer, men de gir en idé om de viktigste kriteriene som kan tas i betraktning når man skal vurdere verdens beste fotballspiller.

Erling Haaland havnet på ellevte plass i 2021, tiende plass i 2022 og andreplass i 2023. Ingen nordmenn (eller Skandinavere) har tidligere vært høyere rangert.

Flere fotballeksperter og entusiaster spår allerede at Haaland er en av kandidatene til å kunne trone disse prisutdelingene i fremtiden, sammen med Kylian Mbappe.

Les også: Norges beste fotballspillere gjennom tidene

Slike kåringer får ofte kritikk for hvordan spillere blir rangert.

Flere mener at Robert Lewandowski ble snytt for å vinne i 2020. Ballon d’Or ble det året avlyst grunnet koronaviruset.

Fra andre aviser:

Haaland kåret til verdens syvende beste spiller (NRK)

Shares: