Verdens beste fotballspiller 2023

Verdens beste fotballspiller er en tittel som ofte diskuteres og debatteres blant fans og eksperter over hele verden. Med så mange talentfulle spillere å velge mellom, er det alltid en kamp om hvem som fortjener denne prestisjetunge æren.

Den mest anerkjente prisutdelingen for å utnevne den beste fotballspilleren, er Ballon d’Or.

Prisen ble første gang tildelt i 1956 av franske magasinet France Football, og siden da har den blitt sett på som som den mest prestisjetunge individuelle prisutmerkelsen.

Prisen baseres på en avstemming blant en gruppe internasjonale fotballeksperter og journalister, og vinneren blir kåret på grunnlag av deres prestasjoner i løpet av siste sesong (vår/høst).

👋 Du får fri frakt om du handler for mer enn 500 kr hos Adidas! Bla gjennom et av landets største utvalg av fotball, trening- og fritidsklær her.

Ballon d’Or: siste 15 år

Den siste til å løfte Ballon d’Or-trofeet var Karim Benzema.

ÅrSpillerKlubb
2022Karim BenzemaReal Madrid
2021Lionel MessiPSG
2020Ikke tildelt
2019Lionel MessiBarcelona
2018Luka ModricReal Madrid
2017Cristiano RonaldoReal Madrid
2016Cristiano RonaldoReal Madrid
2015Lionel MessiBarcelona
2014Cristiano RonaldoReal Madrid
2013Cristiano RonaldoReal Madrid
2012Lionel MessiBarcelona
2011Lionel MessiBarcelona
2010Lionel MessiBarcelona
2009Lionel MessiBarcelona
2008Cristiano RonaldoManchester United

Verdens beste fotballspiller 2023

Ballon d’Or for 2023 blir arrangert først i oktober. Ettersom dette har vært et år med VM midt i sesongen, er det grunn for å tro at det blir høyt verdsatt i vurderingen.

Lionel Messi og Kylian Mbappé står dermed frem som store kandidater til å bli utnevnt som verdens beste fotballspiller 2023.

Når det kommer til individuelle prestasjon for klubblag, er det ingen som kan sikte til bedre målstatistikk enn Erling Braut Haaland. Den norske målmaskinen vil også stå frem som en kandidat.

Dersom man begrunner denne tittelen fra siste Ballon d’Or-utnevnelse, er Karim Benzema fremdeles verdens beste fotballspiller.

Hvordan måle verdens beste fotballspiller?

Det finnes ingen faste regler for hvordan man skal vurdere verdens beste fotballspiller, men her er noen faktorer som ofte blir vektlagt:

  1. Prestasjoner i klubbfotball: Det er viktig å vurdere spillerens prestasjoner for sin klubb, inkludert antall mål, assist, og troféer vunnet.
  2. Prestasjoner i landslagsfotball: Spillerens prestasjoner i landslagsfotball, inkludert turneringer som VM og EM, er ofte en stor faktor.
  3. Individuelle prestasjoner: Priser som toppscorer og årets spiller i ulike turneringer, gir et bilde av spillerens individuelle prestasjoner.
  4. Prestere over tid: Verdens beste fotballspiller bør være konsekvent god over en lengre periode, ikke bare i en sesong eller to.
  5. Lederskap: Verdens beste fotballspiller bør være en leder på banen og bidra til å ha en særegen evne til å løfte et lag i avgjørende kamper.

Disse faktorene er selvfølgelig subjektive og vil variere i henhold til hvem som vurderer, men de gir en idé om de viktigste kriteriene som kan tas i betraktning når man skal vurdere verdens beste fotballspiller.

Erling Haaland havnet på ellevte plass i 2021 og tiende plass i 2022. Ingen nordmenn har tidligere vært høyere rangert.

Flere fotballeksperter og entusiaster spår allerede at Haaland er en av kandidatene til å kunne trone disse prisutdelingene i fremtiden, sammen med Kylian Mbappe.

Les også: Norges beste fotballspillere gjennom tidene

Slike kåringer får ofte kritikk for hvordan spillere blir rangert.

Flere mener at Robert Lewandowski ble snytt for å vinne i 2020. Ballon d’Or ble det året avlyst grunnet koronaviruset.

Fra andre aviser:

Haaland kåret til verdens syvende beste spiller (NRK)

De 50 beste fotballspillerne i verden ifølge Football Manager 2021 (Sporten.com)

Total
0
Shares
Relatert