Hvilken fotballspiller tjener mest i 2022?

Det er ikke noe nytt at fotballspillere ofte forbindes med sportsbiler, luksusklær og dyre ferieturer. 

I takt med høye overgangssummer har også fotballspillernes inntjening økt betraktelig siste årene.

Forbes lanserer hvert år en oversikt over hvilke fotballspillere som tjente mest det foregående året.

Det er kanskje lite overraskende for mange at det er Cristiano Ronaldo som troner listen over fotballspillere med høyest inntekt.

I følge Forbes betaler Manchester United 700 millioner kroner av hans totale lønn, mens resten tjenes inn fra sponsorer og egen bedrift.

Som den mest fulgte personen på sosiale medier har ikke den portugisiske superstjernen kun påvirkningen på fotballbanen. Ronaldo har de siste årene blitt like mye anerkjent som et merkevare, noe fotballspilleren selv har tatt stor nytte av.

👋 Visste du at du får fri frakt på alle ordre over 250 kr hos adidas.no? Bla gjennom et av landets største utvalg av trening- og fritidsklær her.

Nr.SpillerNasjonalitetInntekt (2021)
1Cristiano RonaldoPortugal1,25 milliard
2Lionel MessiArgentina1,1 milliard
3NeymarBrasil950 millioner
4Kylian MbappeFrankrike430 millioner
5Mohamed SalahEgypt410 millioner
6Robert LewandowskiPolen350 millioner
7Andres IniestaSpania350 millioner
8Paul PogbaFrankrike340 millioner
9Gareth BaleWales320 millioner
10Eden HazardBelgia290 millioner

Felles for alle fotballspillerne på listen er at det ikke er utelukkende fotballklubben som betaler lønnen. Sponsoravtaler, merkevare og andre type samarbeid har også stor betydning for at spillerne har opparbeidet seg en høy lønn.

Les også: Verdens raskeste fotballspiller 2022

Messi og Neymar er de spillerne med høyest lønn som betales av fotballklubben. Messi tok et lønnskutt fra kontrakten han hadde i Barcelona, men Forbes hevder han fremdeles vil være den best betalte.

Mbappé er det yngste navnet på listen, som også anses som en av de mest fremadstormende fotballspilleren i verden. Hans lønn vil stige ytterligere ved fremtidige kontraktsforlengelser og eventuelle klubbskifte. Mbappé som merkevare vil også bli enda mer attraktivt de kommende årene.

Det er heller ikke usannsynlig at man kan se en nordmann på en slik oversikt i fremtiden. Erling Haaland har ved sine sportslige prestasjoner gjort seg til et av de mest attraktive navnene i markedet, både som fotballspiller og i sponsorsammenheng.

Les også: The World’s Highest-Paid Soccer Players 2021: Manchester United’s Cristiano Ronaldo Reclaims Top Spot From PSG’s Lionel Messi – Forbes

Total
0
Shares
Relatert